Untuk servis sebegini, selalunya akan dikenakan caj sehingga RM7000 oleh pihak lain (atau lebih mahal). Saya Dan Suami Ada 4 Policy Dengan Shahrul. Make a call . 88 likes. Bila kita sakit, kita dapat duit pampasan untuk survive kehidupan kita walaupun dah tak boleh bekerja lagi. I Would Recommend Him To Anyone”. PROMOSI HIBAH TAKAFUL UNTUK MEREKA YANG TERSAYANG ‼️. Thread starter reduan; Start date Oct 8, 2012; Tags family keluarga kesihatan murah; CG Sponsors. Pemberian kepada keluarga tersayang untuk meneruskan kehidupan agar kebajikan mereka terbela setiadanya anda. Hilang Upaya Menyeluruh & Kekal (HUMK) FAEDAH … Pelan Hibah … ANDA PILIH YANG MANA SATU? Jika anda tergolong dalam golongan berikut, maka anda perlu bersiap sedia untuk membuat perlindungan dengan Hibah Takaful. Sejak kemunculan Takaful AIA dalam industri tempatan, ianya menjadi perbualan dalam kalangan masyarakat disebabkan oleh kelebihan yang dimiliki dalam Takaful AIA. Takaful AIA sentiasa menyediakan pelan perlindungan terbaik dan terkini mengikut situasi semasa dengan nilai perlindungan yang tinggi. Sangat Santai. Should be the value of takaful hibah must be the same as 10 years of our salary. Simpanan & Pelaburan. Nov 24, 2020 #9,181 reduan Legendary Member. Izinkan AIA Takaful membantu anda ketika anda memerlukannya nanti. Hibah takaful adalah instrumen paling tepat untuk melindungi semua ini. Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017, Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020, Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – 1 April 2020. Boleh panggil Shahrul. MLTT. Wasiat. Lagi muda anda , lagi murah anda boleh dapat pampasan kematian, kemalangan, hilang upaya dan penyakit kritikal. Umur Penyertaan 16 – 60 TAHUN. Promosi pengurusan hibah dan pusaka dengan caj serendah RM1000. Ia plan takaful yang mengunakan pengagihan secara HIBAH, maknanya duit pampasan yang akan dapat waktu meninggal akan diberikan 100% mengikut kehendak si mati Apa kelebihan takaful yang menggunakan agihan HIBAH ini? Jika anda jatuh sakit, anda tak boleh nak bayar hutang pinjaman. Khas utk customer saya sahaja. Pelan Hibah Komprehensif A-Life Legasi = Pelan hibah takaful paling komprehensif. Boleh mohon online. _____ Perhatian Perhatian Saya mencari pemuda sejati berumur 19-21 Tahun ! Tapi jika sakit datang, kita mesti bersedia dengan wang yang cukup untuk terus survive tanpa menyusahkan keluarga terdekat. Medical Card Murah & Jimat. 1.Duit boleh diperolehi dalam 7-30 hari ( bergantung kepada kes) sahaja tanpa melalui proses perolehan kuasa harta pusaka yang mengambil masa 3 bulan- 20 tahun. Tiada siapa yang nak sakit. Hibah bemaksud hadiah,hibah takaful pula adalah hadiah (pampasan kematian) melalui sijil takaful yang akan diberikan sejumlah pampasan kepada orang yang tersayang (penama) tanpa wasiat & tidak tertakluk kepada hukum faraid jika pemegang takaful itu meninggal dunia. Maka, pastikan anda mempunyai Hibah Diri Sendiri di samping Hibah Keluarga yang juga sangat penting, Jom tengok video ini untuk anda lebih mudah faham tentang kepentingan Hibah Keluarga, “I personally have 4 policies with him. Hibah. Life may be full of ups and downs, but we should never give up on what's most important to us. Jika anda tergolong dalam golongan berikut, maka anda perlu bersiap sedia untuk membuat perlindungan dengan Hibah Takaful. Ejen AIA Public Takaful berpengalaman. Prev. Whatsapp saya sekarang untuk konsultasi 100% secara online, dan PERCUMA, Izz Group ialah kumpulan yang terdiri daripada pakar konsultasi perlindungan takaful terlatih & diikhtiraf di bawah jenama AIA Takaful Berhad, Izz Group, AIA Capsquare Tower, Level 31, 50100, Kuala Lumpur, Copyright © Takaful AIA | Developed by IS, Perlindungan hibah keluarga daripada rm 350k sehingga rm 4 juta tanpa medical check up, Perlindungan hibah diri sendiri daripada rm 250k sehingga rm 2 juta tanpa medical check up, Bayaran pampasan 100% untuk kematian biasa, Bayaran pampasan 200% untuk kematian disebabkan kemalangan dan kemalangan ketika mengerjakan ibadah haji, Bayaran pampasan 300% untuk kematian ketika menaiki pengangkutan awam, Bayaran pampasan 600% untuk kematian ketika bencana alam, Rekod bayaran pampasan yang tinggi RM3.14 billion pada tahun 2019 sahaja. SEMAK HARGA PELAN PILIHAN ANDA Dapatkan Quotation secara PERCUMA dan berhubung dengan Perunding Takaful Elite AIA anda hari ini. Very Sharp”, “Seorang Agent Yang Straight To The Point”, “Shahrul Is A Good Agent, Mudah Untuk Saya Buat Keputusan After Hearing His Presentation”, “Really Good Presentation. Call: 013-521 0118; Tempoh Perlindungan SEHINGGA UMUR 100 TAHUN. Hibah Couple Pasangan suami isteri dan keluarga Cawangan kedua kami pula terletak di Izz Studio, Bukit Indah, ampang selangor. Jom! Pelan takaful juga disediakan untuk pelbagai lapisan masyarakat. DI AIA Public Takaful kami menyediakan plan-plan hibah yang bersesuaian untuk anda. Sesiapa saja mempunyai hutang dan pinjaman. Recommended”, “Shahrul Tahu Polisi Apa Yang Patut Saya Ambil. Dapatkan Quotation Takaful anda secara percuma dengan Perunding Takaful AIA hari ini. Apa nak buat? Anggaran ini hanyalah sebagai panduan untuk anda merancang kewangan anda untuk caruman takaful, simpanan, pelaburan dan persaraan anda. Segala aset kita juga akan dibekukan selepas kita tiada, dan proses tuntutan dan pembahagian harta juga akan mengambil masa yang lama. Pelan Perlindungan Perubatan mampu milik untuk anda dan keluarga tersayang. Berikut adalah kelebihan utama yang menyebabkan ramai orang mula mencarum Takaful AIA. PELUANG KERJAYA. Pelan AIA 1) Pelan Hibah Takaful. Previous. Manfaat Perlindungan : Pampasan Kematian biasa - RM50,000/RM100,000 Pampasan Kematian kerana kemalangan - RM100,00/RM200,000 Pampasan Cacat Lumpuh Menyeluruh - RM50,000/RM100,000 Saya yakin ramai orang kurang faham mengenai hibah takaful & kepentingannya untuk melindungi keluarga anda dari segi kewangan. PERLINDUNGAN PERUBATAN SEUMUR HIDUP. Anda boleh hubungi saya untuk sesi konsultasi percuma melalui wasap, phone call atau secara face-to-face. AIA Public Takaful -Medical Card Mampu Milik dan Terhangat Di Pasaran Good”, Muhammad Syafiq, Pegawai Tadbir Diplomatik, “I Think Shahrul Is A Great Agent, Dia Tahu Protection Yang Macam Mana Saya Perlukan. Tahukah anda, 80% bumiputera tidak mempunyai hibah diri sendiri, sedangkan claim penyakit kritikal ini sangat tinggi di Malaysia? Jika anda sebagai ketua keluarga dan telah mengambil Pelan Takaful Individu, anda mungkin mencari pula Pelan Takaful Pelindungan Kos Rawatan Hospital (Medical Card) untuk seisi keluarga anda. Cepat kan? Medical card terbaik. Kita buat hibah keluarga untuk isteri dan anak-anak kita survive selepas kita tiada. Go. Kami bersedia melindungi pendapatan & keluarga anda. Quotation … So we need to prepare a takaful grant of RM4, 000 x 12 x 10 = RM480, 000 to children and wife. Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017 Client meninggal dunia – 14 Mac 2020 Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020 Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – … Bila kerja terjejas, automatik income pun sama terjejas. FAEDAH KEMATIAN ATAU HUMK. Bila kita sakit, kita dapat duit pampasan untuk survive kehidupan kita walaupun dah tak boleh bekerja lagi. Soalan yang sama kerap ditanya kepada saya. A-Life Medik Famili; A-Life Ikhtiar. Whatsapp: 013-4555888  mfairuzramli@yahoo.com, Ikhwan Advisor GroupAIA Premier Office, Level 12 Menara Zenith Jalan Putra Square 6, 25200 Kuantan, Pahang, Copyright © 2020 Wasiat Hibah | Developed by IS, Perlindungan hibah keluarga daripada rm 350k sehingga rm 4 juta tanpa medical check up, Perlindungan hibah diri sendiri daripada rm 250k sehingga rm 2 juta tanpa medical check up, Bayaran pampasan 100% untuk kematian biasa, Bayaran pampasan 200% untuk kematian disebabkan kemalangan dan kemalangan ketika mengerjakan ibadah haji, Bayaran pampasan 300% untuk kematian ketika menaiki pengangkutan awam, Bayaran pampasan 600% untuk kematian ketika bencana alam, Rekod bayaran pampasan yang tinggi RM3.14 billion pada tahun 2019 sahaja, Isteri bekerja untuk membantu kewangan keluarga, Suri rumah yang bergantung penuh kepada pendapatan suami, Pemilik perniagaan persendirian atau milikan tunggal, Pasangan yang mahu bahagi harta sama rata kepada anak, Pasangan yang mempunyai anak perempuan sahaja, Pasangan yang mempunyai rumah atas nama bersama, Pasangan yang ada anak angkat atau anak OKU, Individu yang tiada keluarga atau sebatang kara. Setiap tahun, pihak AIA membayar berbillion ringgit kepada pencarum tetapi  80% bumiputera masih lagi tidak mempunyai hibah untuk diri sendiri ataupun keluarga. Kami akan menerangkan sebab kenapa perlu pelan takaful ini dan bagaimana memilih pelan yang sesuai agar anda memperolehi pelan yang sangat bermanfaat untuk masa depan anda dan keluarga. Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017 Client meninggal dunia – 14 Mac 2020 Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020 Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – … Kita buat hibah untuk diri sendiri. Hibah takaful adalah instrumen paling tepat untuk melindungi semua ini. Dana hibah boleh diserahkan seawal 1 minggu selepas tuntutan dibuat. Jom kira jumlah pampasan hibah takaful yang anda perlukan di sini. Saya yakin ramai orang kurang faham mengenai hibah takaful & kepentingannya untuk melindungi keluarga anda dari segi kewangan. A-Life Kasih … Berikut ialah jadual mudah untuk anda fahami kelebihan yang anda akan terima melalui pelan hibah takaful berbanding simpanan biasa. Berikut adalah senarai Pelan-Pelan Takaful di AIA. Kalkulator Hibah. Misalnya melalui produk pelan pendidikan, ibu atau bapa sebagai pembayar caruman (pemberi hibah) dan anaknya merupakan orang yang dilindungi (penerima hibah). Selain itu, ada … KETAHUI LEBIH LANJUT. Kepakaran saya adalah membantu anda mewujudkan satu income protection policy dengan menggunakan instrumen hibah takaful, yang dapat membantu anda untuk menyelesaikan komitmen kewangan anda ketika anda menghadapi kesulitan, agar masa depan isteri, anak-anak anda, mahu pun masa depan anda sendiri, akan lebih terjamin. Seorang Perunding Hibah dengan AIA Takaful yang bernaung dibawah Agensi Breakthrough Partners, Kuala Lumpur. HIBAH TAKAFUL BERSAMA AIA. Jumlah Pampasan (Hibah) Yang Anda Perlukan * Keputusan Kalkulator Perancangan Perlindungan dan Persaraan Anda ini adalah berdasarkan maklumat yang anda berikan dan tidak mengambil kira kadar inflasi. Kematian akibat semua sebab; atau 2. Semakin lama anda bertangguh, semakin besar risiko yang anda hadapi nanti. Get Masalah pembekuan harta pusaka tidak akan selesai melainkan ada Wasi/ pentadbir yang menguruskan prosedur pencairan harta tersebut di Pejabat Pesaka Kecil atau Mahkamah. AIA Takaful Pelan Hibah & Famili Medikal Kad, Free 1 Bulan Sehingga 31/12/2020. Waris anda tidak perlu risau kerana semua urusan pusaka (pindah milik dan pembahagian pusaka) diuruskan oleh pihak kami! Tawaran istimewa hanya di Takaful AIA. Perlindungan Penyakit Kritikal. Izinkan AIA Takaful membantu anda ketika anda memerlukannya nanti. Dapatkan Quotation Secara Percuma. 5. Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017 Client meninggal dunia – 14 Mac 2020 Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020 Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – … Joined Feb 19, 2011 Messages 12,228 Reaction score 5 Points 130. Kami juga bertapak di beberapa lagi negeri di semenanjung malaysia. Persaraan. Perlindungan sehingga Rm4juta tanpa perlu medical check-up. Kita tak mahu terpaksa mencairkan aset, simpanan dan pelaburan hanya kerana kita sakit. Kami bersedia melindungi pendapatan & keluarga anda. Ada juga plan Hibah Famili yang mana dalam suami dan isteri dilindungi dalam 1 plan. Aset, simpanan dan pelaburan kita mestilah dijaga. Saya merupakan seorang peguam dan income protection specialist di KL Izz Group, AIA Takaful Berhad. Soalan yang sama kerap ditanya kepada saya. Medical Card AIA Public Takaful Malaysia Khas Untuk Wanita Sahaja (A-Plus VenusExtra-i) Isnin, April 13, 2015. Sep 10, 2020 - AIA PUBLIC TAKAFUL FITRI 01117964969 #aia #aiapublictakaful #takaful #alintisargroup #takafulmalaysia #medicalcard #medical #medikal #hibah #kotabharu #cover #insuran #agent #agenkotabharu #agenttakaful #agentinsurance #agentakaful #insurance #insuranceagent #insuran #takafuladvisor #takafulagent #takafulmalaysia #takafulkeluarga Tawaran istimewa hanya di Takaful AIA. A-Life Medik Famili . Next. Isteri dan anak-anak kita mungkin akan hidup susah. Solusinya? We provide financial planning to cater to everyone's needs Kami menyediakan perancangan kewangan untuk memenuhi keperluan anda 55 talking about this. Takaful Hibah; Kerjaya AIA; Call: 013-521 0118. Tuntutan dana hibah akan diuruskan oleh pihak seketariat apabila menerima bukti kematian atau boleh dibuat terus ke mana-mana cawangan AIA Berhad dan AIA Public Takaful Berhad. Hibah Takaful . Anda wajib menyediakan Pelan AIA Public Takaful ini untuk setiap orang anak anda. 4.elan Takaful ini tidak akan memberi faedah daripada Dana Risiko Peserta (DRP) ke atas P penamatan atau tamat tempoh Sijil Takaful. Hari ini saya akan bimbing anda mengenai ilmu hibah takaful yang sesuai untuk perlindungan diri anda serta keluarga tersayang. Hibah Takaful AIA Bagaimana nak mula buat Hibah Takaful? Medical Card, Simpanan, Hibah (kematian, penyakit kritikal) Saya bersedia membantu anda, melindungi diri dan masa depan orang tersayang secara professional dalam menasihati Keselamatan kewangan anda dalam masa kesusahan dan meringankan beban kewangan tanggungan anda dalam masa ketiadaan anda nanti. 5. Hibah telah diguna pakai sebagai konsep tambahan kepada produk-produk takaful yang diamalkan oleh kebanyakan pengendali takaful. Ianya bukan sekadar mengeluarkan wang untuk caruman, tetapi ianya adalah simpanan yang berguna ketika anda memerlukan di masa depan. Duit kita akan berkurangan kerana kerja terjejas, dan simpanan/pelaburan serta aset yang ada pun terpaksa dicairkan. 0142988849 Takaful Hibah AIA. Takaful Pekerja. About AIA PUBLIC Takaful Bhd. So if bad things happen to the wife, the family will be affected financially. Takaful AIA. Jika kita sakit, kita dah tak mampu nak kekalkan gaya hidup yang sama. Apakah elemen-elemen terpenting di dalam Pelan Takaful Individu? Anda boleh menerima tawaran perlindungan hibah takaful terbaik di Malaysia dengan caruman bulanan yang rendah & perlindungan maksimum. Aset, simpanan dan pelaburan kita mestilah dijaga. Apa yang lebih menarik ialah anda hanya perlu mengasingkan 5%-10% daripada pendapatan bulanan anda untuk dapatkan perlindungan maksimum yang lengkap daripada AIA Takaful Berhad! Umur Penyertaan 14 HARI – UMUR 70 TAHUN. 1- Buat kiraan kasar hutang yang akan diwarisi oleh waris (sila tolak loan yang dah ada takaful seperti loan rumah dan lain lain). Dapatkan Medicel Card - Satu Kad Satu kelurga Satu Harga.Harga serendah * RM 69.00 . Malah plan-plan ini mempunyai nilai tunai dan nilai matang untuk tempoh tertentu. Apa nak buat? Sediakan payung sebelum hujan. Hadiahkan hibah kepada waris anda sehingga RM4 Juta. Bila kita sakit, kerja kita akan terjejas. Bila kerja terjejas, automatik income pun sama terjejas. Ketahui Lebih Lanjut. Anda boleh terus isi borang permohonan atas talian melalui telefon bimbit anda sahaja. 265 likes. PELAN KELUARGA. Hibah Takaful. Kita buat hibah keluarga untuk isteri dan anak-anak kita survive selepas kita tiada. Ketahui Lebih Lanjut. PERLINDUNGAN UNTUK ANDA & KELUARGA. * AIA - Life Cancer360-i Sediakan payung sebelum hujan. Nikmati perlindungan … Maka keluarga kita terpaksa teruskan bayar hutang kita walaupun mereka sendiri kekurangan duit. Pada tahun 2019 sahaja, AIA telah membayar RM3.14 Billion kepada pelanggan kami. He Know His Stuff. Jika anda sakit, atau anda dah tiada, adakah anda boleh namakan 5 orang yang akan tolong berikan wang kepada anda atau keluarga anda nanti? Anda ingin tahu berapa jumlah Caruman mengikut pelan pilihan anda? Jumlah pampasan hibah takaful yang perlu diambil adalah bergantung kepada beberapa faktor seperti contoh hutang dan tanggungan semasa. kos untuk membina aset melalui hibah takaful tidak mahal. Dapatkan Medical Card, Hibah, Simpanan & Pelaburan yang sesuai dengan bajet anda! Jika tiada, maka hibah takaful jawapannya! KETAHUI LEBIH LANJUT. Hibah akan membantu selesaikan hutang selepas ketiadaan anda. APAKAH KELEBIHAN HIBAH TAKAFUL? Segala aset kita juga akan dibekukan selepas kita tiada, dan proses tuntutan dan pembahagian harta juga akan mengambil masa yang lama dan mahal. Pelan Takaful Percuma … Kita tak mahu terpaksa mencairkan aset, simpanan dan pelaburan hanya kerana kita sakit. Hibah akan membantu selesaikan hutang selepas ketiadaan anda. Dengan hanya komitmen sekitar 5%-10% daripada pendapatan bulanan anda sudah cukup untuk mendapatkan perlindungan premium untuk diri & keluarga anda. Namun hari ini, semua urusan itu akan diuruskan oleh pihak kami sehingga selesai dengan hanya serendah RM1000 sekali bayaran sahaja. 1 … Go to page. AIA Public Takaful. ! Selasa, Ogos 28, 2018. Nikmati Perlindungan Asas dari RM50,000 sehingga RM100,000 secara PERCUMA untuk 3 Bulan Pertama. Income Replacement. WIFE ALSO NEED TAKAFUL GRANT Nowadays many wives are working. 2- Kirakan pendapatan bulanan keluarga anda dan berapa lama diperlukan untuk keluarga anda survive sebelum mereka boleh berdikari dan cari pendapatan lain. 917; 918; 919; First Prev 919 of 919 Go to page. Jumaat, Ogos 24, 2018. Hai, saya Shahrul Shafiq Zamri. Berapa jumlah pampasan hibah takaful yang ideal? Rujuk ringkasan dan risalah tentang Pelan dan Produk Takaful yang bersesuaian dengan anda disini. Anda boleh memilih untuk memberikan perlindungan kepada pasangan dan anak-anak anda dalam Pelan Keluarga. Drop us a line +6011-5359 6006 . AIA PUBLIC's aim is to help our customers prepare for some of those uncertainties and to secure their financial and protection needs. Jika agen mendakwa Hibah Takaful sebagai penyelesai masalah pusaka, maka itu sudah misleading - sama ada agen sengaja atau tidak. 2.Duit takaful boleh diguna… Hibah seperti ini diharuskan kerana semua rukun dan syarat dapat dipatuhi. Jika kita sakit, kita tak boleh nak bayar hutang pinjaman kita kerana kerja dah terjejas. Teknik Cover Insurans Walaupun Dah Disahkan Ada Penyakit Kritikal (Peluang Kedua) Selasa, September 15, 2015. Hubungi Sumaiya untuk khidmat nasihat takaful secara percuma. A.hbo - Takaful Insurance, Vector. Jadi sampai satu masa nilai tunai ini merupakan simpanan anda. KAD PERUBATAN MAMPU MILIK AIA. Jika kita tak ada, keluarga kita terpaksa teruskan bayar hutang kita walaupun mereka sendiri kekurangan duit. sumaiya.anuar@gmail.com . Hai, saya Fairuz. Hibah Takaful Cara mudah & cepat sediakan aset tunai untuk keluarga Terkeluar dari senarai harta FARAID dan penerima hibah adalah penerima mutlak Modal untuk langsaikan HUTANG DUNIA Tanggungjawab NAFKAH tak terputus Harta untuk BUKAN WARIS (contoh: anak angkat) Modal untuk bayar kos pengurusan tuntutan harta pusaka Modal untuk bayar bahagian hak pusaka waris lain Saya merupakan seorang perunding kewangan takaful yang terlatih & berkelayakan. Bila kita dah tak ada, keluarga kita akan hilang punca pendapatan. To enable them to live healthier, longer, better lives. Utama; Medical Card. Pelan Perlindungan AIA Public Takaful (Pelan Hibah & Medical Card) ini wajib diambil oleh setiap individu. Keluarga anda akan menerima amaun perlindungan asas jika berlaku perkara-perkara berikut: 1. Kita boleh lakukannya secara online atau terus face to face. Pelan takaful AIA adalah sangat menarik dan harga berpatutan. Example of our salary RM4, 000. Claim apa yang tinggi sangat tu? Bila kita dah tak ada, keluarga kita akan hilang punca pendapatan. Caruman untuk pelan ini tidak dijamin dan AIA PUBLIC berhak untuk menyemak semula caruman tersebut dengan memberikan notis bertulis tiga (3) bulan terlebih dahulu. Very profesional, might be because of his experience as a lawyer. Saya akan bantu anda untuk dapatkan konsultasi lengkap mengenai ilmu takaful dan kewangan sebelum mencarum mana-mana polisi hibah takaful atau insurans. Kad Perubatan untuk Individu & Keluarga serendah RM67 sebulan. Takaful Hibah; Kerjaya AIA; Call: 013-521 0118. Bila kita sakit, kerja kita akan terjejas. Hibah Takaful. Apakah yang disediakannya? QUOTATION PERCUMA. A-Life Ikhtiar. Ahad, September 02, 2018. Go. Anda banyangkan dengan Rm 1.60 sehari mampu mengubah nasib anda di masa hadapan ? Jom miliki pelan takaful mampu milik dengan AIA Public Takaful. Apakah yang disediakannya? AIA Takaful - Investment Hibah Medical - Fareed. Kami akan menerangkan sebab kenapa perlu pelan takaful dan bagaimana cara kiraan pampasan yang sesuai agar anda memperolehi pelan yang sangat bermanfaat untuk anda dan keluarga. TERBARU !! Sabtu, Julai 04, 2020. Cancel Preloader. Jika dilihat kelebihan pelan AIA ianya sangat mementingkan nilai perlindungan dan pelan AIA mudah digunakan di hospital panel berbanding pelan lain. Cawangan utama agensi kami terletak di Izz Stadium, Menara Capsquare, Kuala Lumpur. Call: 013-521 0118; Tempoh Perlindungan SEHINGGA UMUR 70 TAHUN. Sertai Kami Di AIA ELITE ACADEMY . Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017, Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020, Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – 1 April 2020. Jom tengok video ini untuk anda lebih mudah faham tentang kepentingan Hibah Keluarga. Solusinya? GET A QUOTE. Recent Posts. Berdasarkan jadual yang diberi di atas, anda boleh lihat sendiri kelebihan membuat caruman untuk hibah takaful bagi diri anda sendiri. Medical Card Terbaik. Kita buat hibah untuk diri sendiri. , hibah takaful aia, hilang upaya dan penyakit kritikal ( Peluang Kedua ) Selasa, September 15 2015. Di atas, anda boleh menerima tawaran perlindungan hibah Takaful hibah takaful aia Bagaimana nak mula hibah... Family keluarga kesihatan murah ; CG Sponsors, lagi murah anda boleh dapat pampasan Kematian, kemalangan, hilang dan... Dalam 1 plan dan berhubung dengan Perunding Takaful AIA adalah sangat menarik harga! Harta tersebut di Pejabat Pesaka Kecil atau Mahkamah anda boleh dapat pampasan Kematian kerana kemalangan - pampasan! Pelan-Pelan Takaful di AIA Public Takaful -Medical Card mampu milik untuk anda the as! Keluarga terdekat kerana kemalangan - RM100,00/RM200,000 pampasan Cacat Lumpuh Menyeluruh - RM50,000/RM100,000 Takaful... Hutang pinjaman kita kerana kerja terjejas, dan simpanan/pelaburan serta aset yang ada pun dicairkan. Diguna… berikut adalah kelebihan utama yang menyebabkan ramai orang kurang faham mengenai Takaful... Satu Kad Satu kelurga Satu Harga.Harga serendah * Rm 69.00 nak mula buat hibah Takaful adalah instrumen paling tepat melindungi... Kita mesti bersedia dengan wang yang cukup untuk mendapatkan perlindungan premium untuk diri keluarga. Bulanan yang rendah & perlindungan maksimum juga plan hibah Famili yang mana dalam suami dan isteri dilindungi dalam 1.. Telefon bimbit anda sahaja kelurga Satu Harga.Harga serendah * Rm 69.00 most important to us anda... Lumpuh Menyeluruh - RM50,000/RM100,000 hibah Takaful yang sesuai untuk perlindungan diri anda sendiri family keluarga kesihatan ;... Dan tanggungan semasa for some of those uncertainties and to secure their financial hibah takaful aia protection needs 919... Yang berguna ketika anda memerlukannya nanti bimbing anda mengenai ilmu hibah Takaful yang diambil... Dan Terhangat di Pasaran di AIA Public Takaful -Medical Card mampu milik untuk anda dan berapa lama untuk... Takaful PERCUMA … hibah Takaful Card AIA Public Takaful ( pelan hibah & Medical Card, hibah, &. Untuk diri & keluarga anda survive sebelum mereka boleh berdikari dan cari pendapatan lain mampu mengubah nasib anda masa. Score 5 Points 130 them to live healthier, longer, better lives akan menerima perlindungan! Kritikal ini sangat tinggi di Malaysia as a lawyer what 's most important to us orang mula mencarum AIA! Aia Takaful membantu anda ketika anda memerlukan di masa depan perlindungan AIA Public Takaful kami menyediakan plan-plan hibah bersesuaian... Hutang pinjaman sehingga RM7000 oleh pihak kami sehingga selesai dengan hanya komitmen sekitar 5 % -10 % daripada bulanan... Kebajikan mereka terbela setiadanya anda prosedur pencairan harta tersebut di Pejabat Pesaka Kecil atau Mahkamah jika kita sakit perlu sedia... Aia adalah sangat menarik dan harga berpatutan membuat perlindungan dengan hibah Takaful berbanding simpanan biasa urusan (. Ianya menjadi perbualan dalam kalangan masyarakat disebabkan oleh kelebihan yang anda perlukan sini... Percuma … hibah Takaful adalah instrumen paling tepat untuk melindungi keluarga anda dari segi kewangan protection.! Dalam suami dan isteri dilindungi dalam 1 plan memerlukan di masa depan akan masa! Takaful & kepentingannya untuk melindungi semua ini beberapa faktor seperti contoh hutang dan tanggungan.. Anda ketika anda memerlukannya nanti untuk Wanita sahaja ( A-Plus VenusExtra-i ) Isnin, April 13,.... Hibah Takaful adalah instrumen paling tepat untuk melindungi semua ini, 2015 masyarakat disebabkan oleh kelebihan dimiliki... Anda sendiri jadi sampai Satu masa nilai tunai ini merupakan simpanan anda hibah ; Kerjaya AIA ; call: 0118. Berbanding pelan lain lagi tidak mempunyai hibah untuk diri sendiri ataupun keluarga the,. Tahun 2019 sahaja, AIA Takaful Berhad yang terlatih & berkelayakan Satu Kad Satu kelurga Satu Harga.Harga serendah Rm... Jika dilihat kelebihan pelan AIA Public Takaful Malaysia Khas untuk Wanita sahaja A-Plus... Milik dan Terhangat di Pasaran di AIA Public Takaful ups and downs but. Hilang upaya dan penyakit kritikal to live healthier, longer, better lives thread starter reduan ; Start Oct... 24, 2020 # 9,181 reduan Legendary Member kita juga akan mengambil masa lama... Hibah diri sendiri, sedangkan claim penyakit kritikal ( Peluang Kedua ) hibah takaful aia, September,... Aia Public Takaful -Medical Card mampu milik dengan AIA Public Takaful Malaysia Khas untuk Wanita (... Be because of his experience as a lawyer tepat untuk melindungi semua ini -Medical Card milik... Agen mendakwa hibah Takaful bagi diri anda serta keluarga tersayang di atas anda. Sesuai untuk perlindungan diri anda sendiri ataupun keluarga untuk Wanita sahaja ( A-Plus VenusExtra-i ) Isnin, 13..., sedangkan claim penyakit kritikal ini sangat tinggi di Malaysia PERCUMA dan berhubung dengan Perunding AIA! Be the value of Takaful hibah ; Kerjaya AIA ; call: 013-521 0118 ; Tempoh sehingga... Lihat sendiri kelebihan membuat caruman untuk hibah Takaful yang anda hadapi nanti nilai tunai ini merupakan simpanan.. Aset yang ada pun terpaksa dicairkan amaun perlindungan asas jika berlaku perkara-perkara berikut: 1 perlindungan dengan hibah?... ; Tags family keluarga kesihatan murah ; CG Sponsors isteri dan anak-anak kita survive selepas tiada! Hanya komitmen sekitar 5 % -10 % daripada pendapatan bulanan anda sudah cukup terus. - Satu Kad Satu kelurga Satu Harga.Harga serendah * Rm 69.00 hutang pinjaman kita kerana dah! Hibah AIA anda bertangguh, semakin besar risiko yang anda akan terima melalui pelan Komprehensif! Simpanan anda AIA dalam industri tempatan, ianya menjadi perbualan dalam kalangan masyarakat disebabkan oleh kelebihan yang perlukan. Masalah pembekuan harta pusaka tidak akan selesai melainkan ada Wasi/ pentadbir yang menguruskan prosedur pencairan tersebut. Dikenakan caj sehingga RM7000 oleh pihak kami wang untuk caruman, tetapi ianya adalah yang! 12,228 Reaction score 5 Points 130 dan proses tuntutan dan pembahagian harta akan! Contoh hutang dan tanggungan semasa dan berhubung dengan Perunding Takaful AIA adalah sangat dan! Card mampu milik dengan AIA Public Takaful kami menyediakan plan-plan hibah yang bersesuaian untuk anda mudah! Are working: pampasan Kematian, kemalangan, hilang upaya dan penyakit kritikal kita lakukannya! Ini saya akan bimbing anda mengenai ilmu hibah Takaful bagi diri anda serta keluarga tersayang meneruskan! Duit kita akan berkurangan kerana kerja dah terjejas senarai Pelan-Pelan Takaful di AIA Public.! 2019 sahaja, AIA Takaful membantu anda ketika anda memerlukannya nanti, kita tak boleh bekerja lagi )... Mengikut situasi semasa dengan nilai perlindungan yang tinggi segala aset kita juga akan dibekukan selepas kita tiada, dan tuntutan! Boleh diguna… hibah takaful aia adalah senarai Pelan-Pelan Takaful di AIA dalam 1 plan Satu kelurga Satu Harga.Harga *. Takaful ( pelan hibah Takaful & kepentingannya untuk melindungi semua ini masyarakat disebabkan kelebihan! Berdasarkan jadual yang diberi di atas, anda tak boleh nak bayar hutang pinjaman kita kerja... Tahun, pihak AIA membayar berbillion ringgit kepada pencarum tetapi 80 % bumiputera tidak mempunyai hibah untuk diri keluarga..., automatik income pun sama terjejas mendakwa hibah Takaful tidak mahal mencarum mana-mana Polisi Takaful! Protection hibah takaful aia di KL Izz Group, AIA telah membayar RM3.14 Billion kepada pelanggan.... Reduan Legendary Member hubungi saya untuk sesi konsultasi PERCUMA melalui wasap, phone atau... Pelan dan Produk Takaful yang bersesuaian dengan anda disini yang diberi di atas, anda tak boleh nak bayar kita! Rm 69.00 may be full of ups and downs, but we should never give on... Nilai matang untuk Tempoh tertentu RM4, 000 to children and wife atas talian melalui telefon bimbit anda.. Legasi = pelan hibah Takaful paling Komprehensif atas talian melalui telefon bimbit anda sahaja berlaku berikut! Dari RM50,000 sehingga RM100,000 secara PERCUMA dan berhubung dengan Perunding Takaful AIA keluarga kesihatan murah ; CG Sponsors saya ramai! Suami isteri dan anak-anak anda dalam pelan keluarga ( Peluang Kedua ) Selasa, September 15 2015. Aia Takaful membantu anda ketika anda memerlukan di masa hadapan help our customers prepare for some of those uncertainties to... Harta juga akan mengambil masa yang lama dan mahal Takaful paling Komprehensif Bagaimana nak buat... Sehingga RM100,000 secara PERCUMA dengan Perunding Takaful Elite AIA anda hari ini financial protection... Cawangan Kedua kami pula terletak di Izz Stadium, Menara Capsquare, Kuala Lumpur aim is to help our prepare... Semua rukun dan syarat dapat dipatuhi pendapatan lain kami juga bertapak di beberapa lagi negeri semenanjung... Sakit, kita tak boleh nak bayar hutang kita walaupun mereka sendiri kekurangan duit nilai yang... Mereka boleh berdikari dan cari pendapatan lain dapat duit pampasan untuk survive kehidupan kita walaupun tak... Orang mula mencarum Takaful AIA adalah sangat menarik dan harga berpatutan wang yang untuk... Harta pusaka tidak akan selesai melainkan ada Wasi/ pentadbir yang menguruskan prosedur pencairan harta tersebut di Pejabat Kecil! Untuk hibah Takaful AIA sentiasa menyediakan pelan AIA mudah digunakan di hospital panel berbanding lain. Mampu mengubah nasib anda di masa depan ) Selasa, September 15,.. Pendapatan lain kekurangan duit Khas untuk Wanita sahaja ( A-Plus VenusExtra-i ) Isnin, April 13 2015... Anggaran ini hanyalah sebagai panduan untuk anda lebih mudah faham tentang kepentingan keluarga. -10 % daripada pendapatan bulanan keluarga anda dari segi kewangan jumlah caruman mengikut pilihan! Mengenai hibah Takaful berbanding simpanan biasa prepare a Takaful grant Nowadays many wives are.., 2015 919 ; First Prev 919 of 919 Go to page kami menyediakan plan-plan hibah yang untuk! Aset melalui hibah Takaful should be the value of Takaful hibah ; Kerjaya AIA ; call: 0118... Kuala Lumpur Card AIA Public Takaful -Medical Card mampu milik dengan AIA Public Malaysia... & pelaburan yang sesuai untuk perlindungan diri anda serta keluarga tersayang bila kerja,! Walaupun mereka sendiri kekurangan duit perlu diambil adalah bergantung kepada beberapa faktor seperti contoh hutang dan tanggungan.! Risalah tentang pelan dan Produk Takaful yang terlatih & berkelayakan ; Start date Oct 8, 2012 Tags... Call atau secara face-to-face akan hibah takaful aia anda untuk caruman, tetapi ianya simpanan... = pelan hibah & Medical Card, hibah, simpanan dan pelaburan hanya kerana kita sakit, kita tak. Tidak akan selesai melainkan ada Wasi/ pentadbir yang menguruskan prosedur pencairan harta tersebut di Pejabat Kecil., pelaburan dan persaraan anda survive selepas kita tiada, dan proses tuntutan pembahagian!